ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail

   

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο Δημήτρης Κωστακιώτης εργάζεται ως ιδιώτης καρδιολόγος, τόσο στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν , όσο και στο ιατρείο που διατηρεί στο Μαρούσι. Εξειδικεύεται στο τομέα των υπερήχων καρδιάς, και στις νεότερες τεχνικές αυτών ( διοισοφάγειο υπέρηχο TOE και stress echocardiography ), καθώς ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο αντικείμενο ήδη από την έναρξη της ειδικότητάς του και απέκτησε πτυχίο από το Malmö University Hospital, Sweden.    

ΣΠΟΥΔΕΣ

Ο Δημήτρης Κωστακιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, μεγάλωσε στην Κυψέλη και αποφοίτησε από το 60ο Λύκειο Κυψέλης. 

Το 1991 αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές του στη Σουηδία με εκμάθηση της γλώσσας και εισαγωγή στο παγκοσμίου φήμης  Lund University Medical School από το οποίο αποφοιτεί το 1998.

Το Μάρτιο 1998 ξεκινά την πρακτική του στη γενική παθολογία, γενική χειρουργική και πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Sollefteå General Hospital. Τον Ιανουάριο του 2000 μετά από πανσουηδικές εξετάσεις λαμβάνει την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ/ΕΡΓΑΣΙΑ

Το Μάρτιο του 2002 άρχισε την ειδικότητά του στην καρδιολογία στο Malmö University Hospital και παράλληλα αναπτύχθηκε η κλίση του για τους υπερήχους καρδιάς, έτσι ώστε να καταλαμβάνει συστηματικά μεγάλο χρόνο της εκπαίδευσής του. Τον Απρίλιο του 2007 ολοκλήρωσε την ειδικότητά του και εν συνεχεία εργάστηκε ως καρδιολόγος και υπεύθυνος του εργαστηρίου υπερήχων, απ’ όπου έλαβε και πτυχίο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά/σουηδικά standards.

Ο Δημήτρης Κωστακιώτης επέστρεψε στην Ελλαδα το 2008 και ξεκίνησε να εργάζεται στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όπου μεταξύ άλλων πραγματοποιεί τα διοισοφάγεια υπερηχοκαρδιογραφήματα (TOE), προς έλεγχο καρδιακών βαλβίδων και γενετικών ανωμαλιών του μυοκαρδίου και την πρωτοπορειακή μέθοδο ελέγχου βιωσιμότητος/ισχαιμίας του μυοκαρδίου stress echo.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πραγματοποιεί αφιλοκερδώς προληπτική ιατρική στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Πεύκης.

ΜΕΛΟΣ της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπερήχων Καρδιάς, της Σουηδικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθώς και της Ελληνικής.

 


 


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 13:12
 
                                                                 Designed by: Aspasia Pastra